Friday 20 September 2013

"STEUN VOOR SLACHTOFFERS VAN GEWELD

Minder aanvraagdossiers, maar meer steun voor slachtoffers van geweld."

Related article

BRON: De Morgen 19.09.2013

ONZE COMMENT:

Sinds 1 augustus 1985 kunnen slachtoffers van opzettelijke gewelddaden of hun verwanten onder bepaalde voorwaarden om een financiële hulp van de Staat verzoeken. U vindt hier de informatiebrochure.

De tussenkomst van de Staat is evenwel subsidiair. Belangrijk om weten is bijgevolg dat in voorkomend geval ook in het kader van een private verzekering een vergoeding kan worden bekomen. Niet zelden is in het verzekeringscontract immers een clausule opgenomen waarbij dekking wordt voorzien tegen de insolventie van derden. De tussenkomst van een dergelijke clausule gaat met andere woorden voor op de tussenkomst van de Staat. De afhandeling via een verzekering verloopt in principe zonder procedure zodat bovendien sneller een vergoeding zal worden bekomen dan in het geval dat het dossier moet worden voorgelegd aan de Commissie die moet oordelen over de tussenkomst van de Staat.

Indien u hierover vragen heeft, neem dan gerust even contact op.

x
Wij gebruiken Cookies op deze website om uw gebruik te vergemakkelijken. Meer informatie vind je in onze cookiepolicy en privacy policy. Door verder te surfen, gaat u hiermee akkoord. Ok