Let op voor schijnzelfstandigheid: de jacht is open !

Een leerrijke infosessie van Kris Maes rond het thema schijnzelfstandigheid (organisatie VOKA Leuven).


De regering Di Rupo schakelt een versnelling hoger in haar strijd tegen fraude. Ook de schijnzelfstandigheid komt daarbij zeker in het vizier. Schijnzelfstandigheid won de laatste jaren enorm aan populariteit. Veel werkgevers en werknemers zien het fenomeen als ultieme bescherming tegen de almaar stijgende loonkosten, de toenemende concurrentie en het fiscale harnas dat een arbeidsovereenkomst met zich meebrengt.

De wetgever blijft zoeken naar doeltreffende wapens om de schijnzelfstandigheid te bestrijden. Jammer genoeg is er momenteel geen bindende lijst van criteria en parameters. Zo blijven discussies en verschillende interpretaties mogelijk. En dan is er ook nog de vraag of een algemeen systeem kan worden toegepast zonder rekening te houden met de eigenheden van de verschillende sectoren, beroepen en beroepscategoriën ?

Voor verdere informatie of voor inschrijvingen verwijzen we u door naar de website van VOKA Leuven.

x
Wij gebruiken Cookies op deze website om uw gebruik te vergemakkelijken. Meer informatie vind je in onze cookiepolicy en privacy policy. Door verder te surfen, gaat u hiermee akkoord. Ok