Monday 18 November 2013

"START TO RUN WORDT HARDLOPEN MET EVY

Evy Gruyaert heeft haar "Start to run"-slogan in Nederland laten vallen. Haar nieuwe app zal er "Hardlopen met Evy" heten. De "Nederlandse Atletiekunie" had immers met een proces gedreigd."

Related article

BRON: De Standaard 15.11.2013

ONZE COMMENT

De Koninklijke Nederlandse Atletiekunie verzet zich tegen het verdere gebruik door Evy Gruyaert van haar bekende “Start to Run”-slogan in Nederland. De Atletiekunie doet dit op basis van het merkenrecht dat zij op die slogan bezit.

Uit een kort onderzoek van het merkenregister van het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom, blijkt dat de B.V. Weekbladpers in 2001 het woordmerk “Start to Run” geregistreerd heeft. De concrete details zijn ons uiteraard niet bekend zodat het mogelijk is dat de B.V. Weekbladpers dit merk in licentie heeft gegeven aan de Atletiekunie. Op die manier kan de Atletiekunie inderdaad optreden tegen het gebruik van haar merknaam.

Een merk is een teken waarmee u uw producten of diensten onderscheidt van die van anderen. Dit kunnen woorden, beelden, vormen… zijn. Een voorwaarde is onder meer dat het merk geregistreerd wordt waardoor u een exclusief recht kan verkrijgen. Op grond van het Benelux-verdrag inzake de intellectuele eigendom (hierna BVIE) kan u zich tegen het gebruik van het merk door derden verzetten wanneer deze derden het teken bijvoorbeeld voor dezelfde producten gebruiken.

Het loont dan ook de moeite om alvorens een concept uit te werken, juridisch na te gaan of de gewenste benaming, afbeelding of slogan wel geschikt is en niet is ingenomen door een derde. Ook auteursrechten, rechten op domeinnamen en de regels rond de marktpraktijken kunnen een rol spelen bij de commercialisering van uw product. Op die manier kan u zonder zorgen een reclamecampagne opzetten. Wij staan u hier graag in bij.


Indien u hieromtrent bijkomende informatie wenst, aarzel niet om ons te contacteren.

x
Wij gebruiken Cookies op deze website om uw gebruik te vergemakkelijken. Meer informatie vind je in onze cookiepolicy en privacy policy. Door verder te surfen, gaat u hiermee akkoord. Ok